PSD anunță schimbarea directorilor liberali din deconcentrate

Partidul Social Democrat (PSD), prin vocea președintelui Tiberiu Marc, anunță că protocolul Uniunii Social Liberale, semnat în Sălaj, nu mai este în vigoare odată cu ieșirea liberalilor de la guvernare. ”Pentru instituţiile deconcentrate nu mai există niciun fel de obligaţii, prin urmare cele care au fost asumate de PNL sunt în afara unui protocol care funcţiona. Este vorba de Agenția pentru Protecția Mediului, AJOFM, Direcția pentru Sănătate Publică, Inspectoratul Școlar, Ambulanţă și RAR”, ne-a declarat Tiberiu Marc. Astfel, este posibil ca persoanele susținute de PNL pentru conducerea acestor instituții publice deconcentrate să fie schimbate din funcție. În cazul Agenției pentru Protecția Mediului și Direcției pentru Sănătate Publică s-a mers pe continuitate, nefiind numiți directori peneliști. La AJOFM a fost numit Ionel Mureșan, la Ambulanță Radu Coste, la RAR Răzvan Gușet, iar la Inspectoratul Școlar Gheorghe Bancea.
În ce privește alianțele formate în 2012 la nivelul consiliilor locale ori în Consiliul Județean, social-democrații pledează pentru menținerea înțelegerilor. ”Legat de majorităţile locale, nu avem intenţia de a crea altele. Eu consider că lucrurile trebuie separate. Alegerile locale au dat un anume rezultat în consiliile locale şi pentru că s-a candidat pe listele USL, iar în cazul instituţiilor deconcentrate ieşirea de la guvernare înseamnă şi revizuirea protocolului privind instituţiile asumate de fiecare partid din fosta alianţă”, a adăugat Marc. După alegerile locale din iunie 2012, la nivelul Consiliului Județean Sălaj și Consiliului Local Zalău, USL a format majoritatea cu UDMR. Valer Crișan (PNL) a fost numit vicepreşedinte al CJ, iar Daniela Coța (PSD) votată viceprimar.

Schimbarea liberalilor era iminentă
Liberalii se așteptau ca după alegerile europarlamentare din 25 mai să le fie schimbați oamenii din conducerea deconcentratelor. ”PSD a avut în campanie sloganul USL trăiește și din acest motiv au făcut acest mic compromis să păstreze directorii liberali. După 25 mai nu vor mai fi directori”, a declarat Marian Petrache, cu ocazia unei vizite făcute în Zalău. De asemenea, liderul PNL Sălaj, Radu Căpîlnașiu, spune că ar trebui clarificate odată aceste schimbări pe criterii politice. ”Aș propune ca directorii să fie schimbați politic, dar cel executiv să rămână. Cel pus politic să fie responsabil de aplicarea programului de guvernare”, a opinat Căpîlnașiu. Această modificare ar însemna și cheltuieli bugetare suplimentare pentru asigurarea salariilor a doi directori, unul executiv și unul politic.

Urmează ca UDMR să-și ia partea
După modificarea majorității guvernamentale, prima schimbare în cadrul administrației locale sălăjene a fost numirea lui Szilagyi Robert în funcția subprefect. Fostul președinte executiv al UDMR îl înlocuiește pe Lucian Băican, cel care a fost susținut în acea funcție de PNL. Urmează ca liderii PSD și UDMR să negocieze numirea unor maghiari în fruntea câtorva instituții publice deconcentrate. Președintele PSD Sălaj, Tiberiu Marc, spunea că social-democrații sunt dispuși să renunțe doar la posturile ocupate momentan de liberali.

16 Thoughts to “PSD anunță schimbarea directorilor liberali din deconcentrate”

  1. Trahanache

    Tibisor securistu si revolutia rosie !

  2. Anonim

    social democratii ne vand maghiarilor,astia da patrioti

    1. io

      DA CARE DINEI NU S-A VANDUT??? cand e vorba de putere unii se fac frate cu dacu

  3. Zălăuan

    Iată ce înseamnă „democraţia”, funcţiile sunt ocupate pe criterii politice. Pe vremea dictaturii, aia cruntă, tristă şi sinistră, când exista un singur partid, acesta numea directorii, exclusiv pe competenţe profesionale. Faci sau nu faci planul, acesta era singurul criteriu !

    1. Anonim

      Te înșeli, de prin 1948, foarte mulți muncitori necalificați, cu 4 clase, au fost numiți directori de întreprinderi de către PMR sau PCR. Eu am întâlnit unul din ăsta cu 4 clase director la fabrica de pâine din Șimleu, comandând ingineri și tehnicieni.

  4. Anonim

    Ce va face umflatu ” nostru de la salvare fara „fonctie” ? Nu i-a trebuit mai mult de un an sa se instaleze jupan pe tot patrimoniul unitatii ! sI angajatii deja trebuiau sa duca plocoane ca acesta era singurul criteriu de promovare! Umbla pe la Jibou la cabinetul senatorial PSD, sa-si rezolve trecerea la ei si sa ramana pe functie dar se pare ca n-a avut sanse; Stam cu ochii pe tine ca pe butelie , magazie de c…t ce esti!

  5. soacra :)))

    marc care trage in cur cu arcu :)))

  6. Anonim

    Coste ramane director,s-a inscris in PC.Afirmate romane vorba lui Voiculescu.

  7. Anonim

    marc ar trebui sasi schimbe vicepresedintele de la cj pt. caci el a propus sa o schimbe pe cota si apoi directoriii….

  8. Ambulantier

    Coste sa mearga pe tractor, acolo unde ii este locu. Nu pricepe nimic dupa 1 an si ceva, habar nu are, el se pricepe sa caute „sponsorizari” pentru a toca banii Ambulantei si sa schimbe comisiile la concurs dupa bunul plac. Rusineeeee celor care l-au sprijinit.

  9. nicu

    ati uitat de cei pusi de pdl si trecuti la psd.ASTIA nu frate ca nevestele…….SA VA FIE RUSINE.

  10. Anonim

    Daca era dupa cei ce conduc psd pe plan local nu-i schimbau pe acesti directori liberali.Este vorba de o decizie luata la centru si se pare ca si aliatii lor la guvernare au anumite pretentii.L a ce consideratie au pentru proprii membri si electoratul lor puteau sa stea linistiti.Nu au mentinut in functie directori pedelisti si adjuncti tot pdl?Ei sa fie in capul mesei si cu sacii-n caruta ca ailalti voteaza oricum.

  11. Romi

    Traducere
    他妈的
    Tā mā de

  12. ass

    si ce am inteles eu: 2 chesti.
    1. tibi fost securist nu o va schimba in veci pe nevasta altui securist, sef la curtea de conturi, si aici ne referim la d-na grec, directoarea de la mediu.
    2. cand inca mai speri in ceva bine din partea unor oameni pe care crezi ca ii cunosti , vezi ca acesti propun, pe fata, fara se se mai acunda dupa perdea, ca sa avem directori politici, frecatori de menta si cheltuitori de bani publici.
    astia sunt oamenii care in viata nu au resusit si care au intrat in politica sa reuseasca., pe astia ii votam noi, sau mai nou, ii voteaza prostimea in locul nostru, caci noi ne-am scarbit sa le mai dam votul.
    psd-isti spera se ne ocupe ciuma rosie, eu nu mai sper nimic, am tot sperat sa ne ocupe americanii, sau poate nemtii, dar si astia s-au scarbit de noi si mai nou, ne folosesc la sters la fund, pe post de hartie igienica

  13. Anonim

    curaj va rog ,zis in fata nu pe la spate !

Leave a Comment